Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединител на 156 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със съединител на 156 JTD

Днес както си карах,намалих заради "спящ полицай",натиснах съединителя за да превключа на по-ниска скорост и в този момент се чу някакво изпукване под колата,след което педала стана странно мек и започна да отделя почти в най-горно положение.Имате ли идея какво може да е това?Преди тази случка съединителя си работеше перфектно.Изчетох всички теми намерени в търсачката но не намерих нищо общо с моя проблем.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Някоя от двете хидравлични помпи на съединителя може би?
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

надявам се да е помпа а не диск,че тогава цените са в пъти по-големи.

Comment

Споко, на мен целият комплект съединител Sachs ми излезе 500 кинта преди година и половина
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

да,и тук може да ми излезе същото но в паунди

Comment

Спирачната ти течност намаляла ли е....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

не,спирачната течност си е в нормите,все пак мисля че проблемът е механичен,защото праблема започна след като изпука нещо под колата
              Last edited by AttilaSL; d.m.y г., 10:32.

Comment

Както колегата Ферарист те насочи да погледнеш нивото на спирачната ти течност. Има два варианта или да имаш теч под двигателя (там ти е едната помпа, на самия съединител) или в краката(педала), в купето където е втората помпа. Преди година сменях тази на съединителя и ми излезна 40-50лв. Така си реших проблема. Дано е малкото зло!
                Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Вариант 3 е притискателчето нещо да се е понапрегнало
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

няма теч,днес ще я оставям в сервиза и ще се надявам да е по- малкото зло.

Comment

В сервиза след като им обясних какъв е проблема ми казаха че съединителят е ок,но се е счупила някаква вилка която притиска нещо си,последното просто не го разбрах какво е.

Comment

В такъв случай явно се е счупила вилката която натиска аксиалния лагер Къв зор е видяла, не мога да си обясня..
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                          В такъв случай явно се е счупила вилката която натиска аксиалния лагер Къв зор е видяла, не мога да си обясня..
                          Споко почти съм убеден че не е тя
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Днес ми се обадиха от сервиза,оказа се че съединителят все пак си е заминал,но ми казаха също че смяната му ще ми струва точно 679,58 £,Веднага си взех колата оттам,ще търся някой с по земни цени.

Comment

Първоначално публикувано от atilasl Покажи съобщение
                              Днес ми се обадиха от сервиза,оказа се че съединителят все пак си е заминал,но ми казаха също че смяната му ще ми струва точно 679,58 £,Веднага си взех колата оттам,ще търся някой с по земни цени.
                              Въй,въй,та това си е направо пладнешки обир.Дано да намериш там поне на сносна цена смяната.
                              Иначе в БГ ще е по-евтино.
                              Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                              Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Working...
                              X